teksttreffers.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste Gedichten

 

THEMA'S 2016

Januari    Liefde en Haat

Februari   Dromen en Waken

Maart      Wind en Zonneschijn

April       Geloof en Vertrouwen  

Mei        Bloesem en Vruchten             

Juni        Goud en Zilver

Juli         Kloppen en Antwoorden

Augustus   Brood en Liefde

September Dieren en Mensheid

Oktober     Welkom en Verdriet

November  Zand en Lucht

December  Feest en Licht

Laatste reacties

Gedichten-Albums
Lijst met albums
Categoriéen
Teksttreffers
Teksttreffers
In het foto-album vind je
al de gedichten
van 2006 en 2007 !!
 
In de rubrieken vind je
de gedichten van 2008
2209 2010 2011 2012
 
 
 
~ *** ~
 
 
De Teksttreffers
 
        
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      
De Virtuele Vriendenband
 
Eenzaamheid is niet fijn
We zijn echt met zovelen!
Dus virtueel verbonden zijn
Dat kan ons echt wel schelen!
 
La Luna  xx
 
~ *** ~
 
 
 

Bestrijd Spam! Klik hier!


Menselijkheid { Thema : Haat}

Reacties

Clemens op 17-01-2016 22:00

O ja, er zijn zeker alle soorten mensen, net als bij autochtone nederlanders. Dat heeft onder vele andere te maken met intelligentie en opleidingsniveau, zoals je denk ik merkte bij die ene vrouw. Wij zijn van oudsher veel voormalige gastarbeiders gewend die dat niet hadden en  niet de flexibiliteit om een systeem  van opvoeden dat zij kenden, en waarvan ze gaandeweg (misschien) wel ontdekten dat het hier niet werkte,  te vervangen voor ons systeem. En de vraag is ook of dat voor hun kinderen zou werken. Maar: dan heb je dus geen echte opvoeding. 

Nu is er één verschil tussen hen en veel van de vluchtelingen, bv uit Syrië: die hebben wel opleiding en de mensen die hier komen zijn ook alle lagen van de bevolking, daarginds.  Dus  best veel kans dat de meesten min of meer kunnen overschakelen op onze systemen. We weten het gewoon nog niet hè.

Laten we nog wat duimen.

Haba op 17-01-2016 20:58

Thx Clemens, die dame heb ik gevonden via Google Afbeeldingen. Daar kom je nog wel eens een toepasselijke tube tegen. De achtergrond is een deel van een landschap met bomen en een maan.

Nu ik vind ook dat er maxima moeten worden vastgesteld, en regels, gelijke monniken gelijke kappen. Dus oppassen met deze mensen privileges toe te kennen die gewone mensen niet hebben. Het blijft een moeilijk probleem natuurlijk. Nu heb ik in de jaren dat ik werkte heel vaak in een 'zwarte' buurt met de bus gestaan. Er was een moslima, die bij de schoolkinderen meehielp. Een heel aardige vrouw waarmee ik veel gesprekken over intergreren en verschillende stromingen in haar geloof heb gehad. Zij was als kind met haar ouders meegekomen en haar vader kennelijk een heel moderne man had zijn dochters gezegd dat ze hier alle mogelijkheden kregen en daar dan ook gebruik van moesten maken, door zo goed mogelijk te presteren op school. Ze had wel een hoofddoek maar die was vrolijk gekleurd en niet zoals vele moeders die daar op hun kinderen wachtten en in een zwart gewaad (niqab) waren gehuld. Ze vertelde dat die dames haar maar een slechte vrouw vonden. Maar zei ze, mijn kinderen zitten op het VWO en lopen 's avonds niet op straat te klieren, die zitten aan hun huiswerk. De kinderen van die andere dames, luisterden op de basisschool al niet meer naar hun  moeder, maar gingen hun eigen gang, hun pa zat ik het theehuis verderop te roken en thee te drinken.

Zo zie je dat er heel verschillende mensen hier rondlopen, goedwillenden en mensen die aan de gewoonten van hun verleden vasthouden, je kunt de mensen niet als groep beoordelen, maar moet ze ieder apart zien als mens. Nu is het met grote groepen steeds lastiger geworden om niet de hele groep te veroordelen naar het gedrag van een aantal . Maar het blijft een lastig probleem vind ik.

Clemens op 17-01-2016 20:04

Sodeju, waar heb je die dame opgesnord, da's een pittige! Doet me iets denken aan de oude keltische strijdgodin The Morrigan.

Maar het is een mooi helder beeld.

Tja, de tekst; zo is het. Snel gedaan trouwens! Over die haat, klopt, ik vind eigenlijk dat  al tientallen jaren met de toegenomen ruimte voor ieders eigen individuele ideeën en behoeftes, het respekt voor anderen is afgenomen, en daar zijn nu zeker ook vreemdelingen het slachtoffer van. Los van het feit dat er door de situatie in de wereld nu méér zijn. En natuurlijk zitten er onder grote groepen mensen ook méér criminelen of mensen met voor ons vreemde neigingen.

Daar kan ik niks aan doen, ik hoop alleen dat iedereen nuchter blijft en doet wat op een moment gedaan moet worden. inklusief wat regulering door de overheid, spreiding dus plus een grens stellen aan aantallen; maar ook eisen stellen en regels  uitleggen. En optreden bij wetsovertreding.

En gedichten maken :)

Een goed begin van de week Haba!

Haba op 17-01-2016 11:04

Eigenlijk had ik nog geen idee wat ik met dit thema moest, dus ik heb het niet alleen jou moeilijk gemaakt, maar ook mezelf. Tegenwoordig is er best veel haat onder de mensen, jammer genoeg richt dat zich op vluchtelingen. Nu zitten daar natuurlijk ook beroerde types onder en voor mij mogen die gelijk retour worden gestuurd. Maar ja hun misdragingen en criminele activiteiten worden iedereen aangerekend, er wordt teveel over één kam geschoren en dat is en blijft fout natuurlijk. Dus vandaar deze invalshoek op 'Haat'

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl